вагинална кандидоза

Упоритата вагинална кандидоза е сред кошмарите на всяка жена. Освен че трудно се овладява, тази гъбична инфекция на влагалището, причинена от гъбичките от рода Candida, крие редица опасности за женското здраве. Ето защо гинеколозите приканват дамите да намалят риска от появата й, като предприемат своевременно превантивни мерки. Какви по-точно ще разберете в настоящата статия.

Изпитани начини за предпазване от вагинална кандидоза

Използвайте антибиотици с повишено внимание

В случай че страдате от заболяване, което изисква антибиотично лечение, непременно се консултирайте с вашия лекуващ лекар за неблагоприятните последици от назначената терапия. Това се налага, тъй като много от антибиотиците унищожават не само патогенните микроорганизми, но и полезните бактерии. В резултат балансът на вагиналната микрофлора се нарушава и се създават благоприятни условия за развитието на гъбички като вида Candida Albicans – главните „виновници“ за появата на вагинална кандидоза.

Спазвайте отлична интимна хигиена

Поддържането на интимната област чиста е ключова мярка за предотвратяване на вагинална кандидоза. Препоръчително е да използвате меко измивно средство без аромат и pH, съобразено с това на интимната зона. Нанасянето трябва да става с нежни движения в посока отпред назад, за да не попаднат болестотворни микроорганизми от ануса във влагалището.
Не забравяйте, че не бива да стигате до крайности в грижата за интимния тоалет, защото рискувате да си навредите. Избягвайте честите вагинални промивки и употребата на дезодориращи продукти за интимната зона.

Носете бельо и дрехи от естествена материя

Винаги когато избирате долни дрехи и облекла, залагайте на такива, които са изработени от естествени материали като памук и лен. Позволявайки на кожата в интимната област да диша, вие избягвате един от основните рискови фактори, благоприятстващ появата на вагинална кандидоза – изпотяването.

Поддържайте нивата на кръвна захар в норма

Този съвет важи с най-голяма сила за дамите, които страдат от диабет. Редица изследвания доказват, че небалансираните нива на глюкоза в кръвта водят до увеличаване на популацията на Candida и увеличават опасността от поява на вагинална кандидоза при тези жени.

Надеждното средство срещу вагинална кандидоза

Ако въпреки стриктното придържане към посочените стратегии, попаднете в плен на вагинална кандидоза, не унивайте! В лицето на Лактобор Интим / Lactobor® Intim имате надежден партньор, с помощта на когото бързо и лесно ще преборите гъбичната инфекция. Нежният вагинален гел безкомпромисно намалява популацията на гъбичките Candida благодарение на мощната си природна формула. Всяка единична тубичка за вагинална апликация на Лактобор Интим съдържа оптимално количество млечна киселина (лактат) и гликоген (храна за лактобацилите).

Млечната киселина възвръща баланса във вагиналната флора, успокоява раздразнението и премахва неприятната миризма и сърбежа.

Гликогенът от своя страна подпомага растежа на нови лактобацили и улеснява производството на млечна киселина.
Лактобор Интим е напълно безопасен поради изцяло природния произход на съставките. Може да се използва след менструация, по време на бременност и в периода на менопауза.

borola