вагинална кандидоза

Една от най-честите диагнози, която поставят гинеколозите на своите пациентки през пролетно-летния сезон, е вагинална кандидоза. Основната причина за големия брой заболели от гъбичната инфекция по това време на годината е посещението на сауни и басейни. Високата влажност и температура в тези обществени места създават благоприятни условия за неконтролируемото размножаване и разпространение на основните причинители на вагинална кандидоза – гъбичките Кандида албиканс (Candida albicans). Ако и вие вече сте попаднали под набезите на упоритите гъбички и ви измъчват парене, сърбеж и тежест ниско в корема, не се отчайвайте. Спазването на определени ежедневни правила ще ви помогне да се справите по-лесно с дискомфорта.

Изпитани методи за преодоляване на вагинална кандидоза

Подсушавайте добре интимната зона

Както всички гъбички, и тези от рода Кандида албиканс се нуждаят от топла и влажна среда, за да се развиват. Такава се формира във влагалището непосредствено след уриниране или вземане на душ. Ето защо трябва старателно да подсушим гениталиите, след като сме се облекчили или сме измили тялото си.

Използвайте бельо от дишаща материя

Носенето на бикини от изкуствена материя е противопоказно, когато страдате от вагинална кандидоза. Може и да са красиви и да се чувствате сексапилни в тях, но те запарват интимната зона и стимулира размножаването на гъбичките кандида. Не рискувайте интимното си здраве и заложете на бельо, изработено от естествени материали като памук.

Поддържайте отлична интимна хигиена

Ако желаете да преборите успешно вагиналната кандидоза, не бива да пренебрегвате грижите за интимната хигиена. Измивайте ежедневно гениталиите с щадящо измивно средство с pH като това на влагалището. Не търкайте енергично. Отмивайте обилно продукта с вода. Не споделяйте тоалетните си принадлежности с други хора. Изпирайте бельото и хавлията, с която подсушавате интимната зона с гореща вода с оцет, за да отстраните напълно гъбичките.

Консумирайте повече кисело мляко

Домашното кисело мляко е доказало своята ефективност в борбата срещу вагиналната кандидоза. Благотворното му действие се дължи на факта, че изобилства от „добри“ бактерии, които възстановяват баланса във вагиналната микрофлора. За да се насладите на ползите му обаче, трябва да го консумирате в големи количества.

Най-мощното природно средство за справяне с вагинална кандидоза

Освен с приема на домашно кисело мляко нормализирането на вагиналната екосистема при страдащите от вагинална кандидоза успешно може да бъде постигнато с помощта на Лактобор Интим / Lactobor® Intim. Уникалният вагинален гел съдържа оптимално количество млечна киселина, която нормализира влагалищното pH и намалява гъбичките, причиняващи парене и сърбеж. Действието й е подсилено от гликоген, който подпомага растежа на „добрите“ бактерии. Лактобор Интим е изключително удобен за употреба. Поради изцяло природния произход на активните съставки може да се използва без риск за здравето както след менструация, така и по време на бременност и менопауза.

borola