вагинална гъбична инфекция-диета

Има много причини и предразполагащи фактори, които могат да предизвикат появата на вагинална гъбична инфекция (вагинална кандидоза). Сред тях най-чести са стресът, употребата на хормонални контрацептиви, продължително антибиотично лечение, по време на бременност, преди или след менструация, честото носене на прекалено тясно или синтетично бельо и други.

Вагиналната гъбична инфекция е една от най-досадните и упорити вагинални инфекции, които понякога изкарват жените извън равновесие заради склонността си към чести рецидиви. Тя се причинява от свръхрастеж на гъбичките от род Candida, които обаче могат да увеличат числеността си и под въздействието на определен вид храни, които често консумираме несъзнателно.

Упорита вагинална гъбична инфекция в резултат на неправилен избор на храни

Когато са изключени всички други вероятни причини за упоритата и трудно лечима гъбична инфекция, а тя продължава да рецидивира, е добре да се преразгледа качеството на хранителния режим. Голяма част от жените вероятно не са наясно, че редовната консумация на храни, богати на захар, предразполага към повтарящи се гъбични инфекции, които стават все по-упорити.

Всички източници на захар повишават растежа на гъбичките Кандида в храносмилателния тракт и в определен момент дори превъзхождат по численост броя на полезните бактерии (лактобацили). От там те могат да мигрират до други области от тялото, като интимната област например.

Тъй като при редовната консумация на захар и богати на захар продукти се поддържа растежа на колониите от гъбички Кандида в храносмилателната система, дори и да се излекува успешно вагиналната гъбична инфекция, вероятността тя да се „възроди“ отново е голяма. В този случай е редно да се насочи вниманието към първоизточника на проблема, а именно – да се изключи консумацията на захар под всякаква форма за определен период от време.

Качествен интимен гел за лечение на вагинална гъбична инфекция

За да се възстанови баланса в интимната област, е необходимо да се увеличи числеността на добрите бактерии и то по възможно най-естествения и безвреден начин. Затова продуктът Лактобор Интим / Lactobor® Intim е създаден според изискванията за природни средства за възстановяване на нормалното pH и подобряване на бактериалното равновесие в интимната област при жените.

Активните съставки на нежния интимен гел са млечна киселина и гликоген в най-чиста форма. Най-голямото преимущество пред други средства срещу вагинални инфекции е, че към него не са добавени никакви консерванти или хормони. Друго предимство на Лактобор Интим е способността да премахва неприятния мирис в интимната област и да нормализира вагиналния секрет при наличие на анормално влагалищно течение.

borola