дискомфорт

В живота на жените, особено на тези в менопауза, много фактори могат да предизвикат смущаващи вагинални симптоми като раздразнения, сърбеж или патологична секреция. Те засягат вагината или едновременно цялата генитална област и се проявяват като интимни възпаления и инфекции, вулво-вагинални атрофии и други състояния, причиняващи общ вагинален дискомфорт.

Проучванията показват, че само 25% от жените с подобни оплаквания се престрашават своевременно да се обърнат за помощ към специалист, а 80% от тях изпитват силно неудобство от обсъждането на подобни проблеми.

Жените в менопауза са основната, но не единствена група засегнати от подобни проблеми представителки на нежния пол. Жени във всяка възраст може да имат подобни симптоми, поради различни причини – патологично занижена естрогенова секреция, увреждане работата на яйчниците, загуба на менструалния цикъл поради претоварване или неправилна диета, прекаляване с интимните грижи и др. Ефектът от действието на тези причинители е свързан с алкализиране на вагиналното съдържимо, създаване на неблагоприятни условия за развитие на полезните бактерии, тяхното последващо загиване и колонизирането на вагиналната среда от патогенни микроорганизми.

С напредването на възрастта женският организъм става по-податлив на подобни прояви, а ефектът от тях – по-силен и смущаващ. Това означава, че макар и досега да не е изпитвала вагинален дискомфорт и прояви на вагинални болестни състояния, всяка жена е застрашена от развитието на такива напред във времето. Макар че не всяка жена усеща тези състояния като сериозен проблем, и въпреки че само част от жените се решават да потърсят квалифицирана помощ, нуждата от грижи за интимното здраве е налице за всяка дама.

Успешното овладяване на смущаващите вагинални прояви може да се постигне с помощта на Лактобор Интим. Съдържащата се в него млечна киселина възстановява нормалното pH на влагалището, а гликогена доставя хранителни вещества на млечно-киселите бактерии за успешно им развитие и възвръщане на доминантната им роля във вагиналната среда. Независимо от възрастта и причината за появата на вагинален дискомфорт, Лактобор Интим е изпитано природно решение за всяка жена.

borola