влагалищно течение бяло течение при жените

Наличието на бяло течение при жените е тема, по която е изписано и изговорено много. Ние ще се опитаме да дадем друга гледна точка по нея. Продължавайте да четете, за да разберете защо само по себе си бялото течение не е проблем, кога се превръща в такъв и как да се разреши по естествен начин.

Бяло течение при жените – какво представлява?

Под „бяло течение при жените“ се разбира секреция, която се отделя от влагалището. Този тип влагалищна секреция е напълно нормална, когато притежава млечнобял или прозрачен цвят и не е придружена от миризма и сърбеж. Наблюдава се през пубертета, в репродуктивния период и по време на бременност. Важно е да се отбележи, че се наблюдават промени в цвета, консистенцията и количеството му непосредствено преди настъпването на поредната менструация. Ролята на бялото течение при жените е да премахва натрупаните мъртви клетки от влагалищните стени и да защитава влагалището от различни болестотворни микроорганизми.

Може ли бялото течение при жените да бъде сигнал за проблем и ако да, в кои случаи?

За съжаление, отговорът на този въпрос е положителен. Понякога бялото течение може да е сигнал за проблем с интимното здраве. Обикновено това се случва, когато консистенцията му е гъста, наподобява извара и отделя неприятна миризма. Тези промени често са придружени от болка и дискомфорт във вагиналната област. В описания често срещан в медицинската практика случай, не става дума за безобидно бяло течение при жените, а за наличие на вагинална инфекция. Това предполага компетентна намеса на специалист.

Бяло течение през бременността – опасно ли е?

През бременността бялото течение при жените е по-воднисто, има белезникаво оцветяване и характерен мирис. Това е напълно нормално и не е повод за притеснение.

Ако обаче бялото течение е с необичаен цвят, мирис и консистенция, е необходимо бъдещата майка незабавно да потърси помощ от специалист. Посещението при лекар не бива да се отлага, тъй като може да се касае за вагинална инфекция. Характерът на инфекцията се установява лесно. Извършва се микробиологично изследване на базата на взет материал от секрета. Най-често лечението е локално и не застрашава бременната и плода.

Необичайно бяло течение при жените – как се лекува?

При наличие на бяло течение с нехарактерна консистенция, цвят и мирис много жени се изкушават да прибегнат към различни методи за самолечение. Това обаче не е препоръчително, тъй като се повишава опасността от задълбочаване на проблема. Най-правилното решение в случая е да се посети специалист. Преди прегледа жената не бива да прави промивки на влагалището, за да не наруши нормалната му киселинност. Гинекологът осъществява преглед и взема цитонамазка, което позволява диагностициране на проблема.

За да бъде успешно лечението на бяло течение при жените, е необходимо да бъдат взети още две допълнителни мерки:

  • преустановяване на сексуалните контакти по време на терапията
  • стриктно придържане към указанията за лечение

Повторна поява на нехарактерно бяло течение при жените – как да се избегне?

За целта е добре да се спазват някои профилактични мерки, които да се следват постоянно. Областта на половите органи трябва да се измива с топла вода всяка вечер. За допълнителна защита могат да бъдат дезинфекцирани тоалетните принадлежности и ваната. Препоръчително е бельото да се глади с ютия.

При анормално бяло течение при жените – кое е ефективното природно решение?

Ефективно средство за лечение на нехарактерно бяло течение при жените и ограничаване на риска от повторната му поява е Лактобор Интим / Lactobor® Intim вагинален гел. Този изцяло натурален продукт е препоръчван от гинеколозите у нас като безопасно и надеждно средство за възвръщане на интимното здраве и самочувствие. Безотказното му действие се дължи на две взаимодопълващи и засилващи своята активност съставки – гликоген и млечна киселина. Благодарение на рационалния си състав Лактобор Интим вагинален гел възстановява и поддържа нормалното рН на влагалището, подпомага растежа на полезните млечно-кисели бактерии и понижава количеството на вредните микроорганизми. Това е от особено значение за нормализиране на бялото течение и предотвратяване на вагинални инфекции. Гелообразната форма на продукта позволява лесно приложение.

За постигане на оптимални резултати се препоръчва употребата на Лактобор Интим вагинален гел да се комбинира с Лактобор / Lactobor® капсули. Този продукт не само поддържа равновесието във вагиналната флора, а се грижи и за имунитета. Това е възможно благодарение на високия брой млечно-кисели бактерии и Бета глюкан в състава му.

И Лактобор Интим вагинален гел, и Лактобор капсули имат отлична поносимост и са напълно безвредни. Могат спокойно да се използват от жените от всяка възраст и във всеки етап от живота им.

borola