бяло течение при бременност

Много жени наблюдават появата на влагалищен секрет през някой от етапите на бременността или дори през цялата бременност. В голяма част от случаите отделянето на секрети от интимната област не бива да буди притеснение у представителките на нежния пол, тъй като обикновено то се появява в резултат на хормоналните изменения, които съпровождат бременността, както и вследствие на увеличеното кръвоснабдяване в интимната област. Нормалното бяло течение при бременност е течно, бистро или с млечно-бял цвят с лек, деликатен и присъщ за интимната област мирис.

Кога появата на бяло течение при бременност е индикация за проблем и изисква да му се обърне по-сериозно внимание?

Тъй като отделянето на бяло течение през бременността може да се появи в резултат на инфекция, е добре да се запознаете предварително със спецификите на анормалното бяло течение през бременността.

Най-често бременните жени страдат от гъбична инфекция, за която е характерно сгъстяване на секрета, който наподобява извара или пресечено мляко, както и усещане за раздразнение и сърбеж в интимната област, придружени от зачервяване на входа на влагалището.

Друг вид често срещана инфекция, която може да предизвика появата на бял секрет от влагалището при бременни жени, е бактериална вагиноза. Отличителното при нея е гъстото бяло течение, което може да има и сивкав оттенък и обикновено е съпроводено от неприятна миризма.

Всякакви нетипични признаци или отклонение от нормалното влагалищно съдържимо, е добре да бъдат обсъдени с лекуващия лекар!

Избавете се от неприятното анормално бяло течение през бременността с подходящо средство

Естествените и деликатни съставки на Лактобор Интим / Lactobor® Intim позволяват средството да се прилага дори при бременни жени. Съдържащите се в него млечна киселина и гликоген допринасят за възстановяване на нормалните нива на pH във влагалището.

Употребата на Лактобор Интим намалява дискомфорта и сърбежа в интимната област и възстановява естествения баланс между добрите и лошите бактерии. Подходящ е както за лечение на вагинална кандидоза, така и при бактериална вагиноза.

Схемата на приложение при бременни жени е по една туба дневно в продължение на три дни всеки месец.

borola