Напълно нормално е по време на бременност да се сблъскате с различни интимни смущения. Забременяването провокира редица промени в женския организъм, които засягат вагиналната микрофлора и предразполагат към вагинален сърбеж, абнормално бяло течение и дори може да провокират вагинална инфекция (вагинит или вагиноза).

Защо се появява вагинален сърбеж и дискомфорт по време на бременност?

Напълно нормално е през бременността какъвто и да било вагинален дискомфорт да буди сериозно притеснение у жената. Хубавото е, че в повечето случаи вагиналният сърбеж не представлява сериозен риск за бъдещата майка или плода й.

Основните причини за вагиналния сърбеж и другите интимни проблеми през бременноста са:

– промените в pH на влагалищното съдържимо

– дисбаланс в колониите на полезните бактерии

– изсушаване на вагиналната лигавица, поради флуктуациите на половите хормони

– разраняване на лигавицата на влагалището

Профилактика и справяне с вагиналния сърбеж през бременността

Не бива да се предприемат сериозни мерки без да са консултирани и препоръчани от лекар. Едно изпитано средство, което всяка жена може да ползва безопасно, включително при бременност, е Лактобор Интим / Lactobor® Intim.

Лактобор Интим се ползва профилактично за поддържане на интимна хигиена или за справяне с вагинален сърбеж и други интимни оплаквания при жени във всяка възраст. В състава му са включени млечна киселина (лактат) и гликоген. Тези две съставки пряко неутрализират изброените по-горе фактори, които провокират вагинален сърбеж и интимен дискомфорт като цяло.

 

borola